V Posavju so zimo znova pričarali (le) z drsališči

V Posavju ni snega, doline so še vedno zelenorjave, za zimsko vzdušje pa se je treba povzpeti višje. Prava idilična zima je na najvišjem posavskem vrhu, na zasneženi Lisci, v dolini pa so zimo pričarali le z drsališči, ki bodo odprta do marca.

Posavje nima smučišča, čeprav je nekaj manjših v daljni preteklosti obratovalo, na primer na Planini nad Podbočjem ali na Lisci. Na obeh je zdaj nekaj snega, dovolj za sankanje.

Pravo zimo lahko Posavci doživijo le na drsališčih, ki jih imajo v Termah Čatež, v Krškem in v Podčetrtku – in vsa so zelo obiskana. Tisto v Krškem starem mestnem jedru ima pravi led, veliko je 200 m2, občina ga je kupila pred nekaj leti, upravlja pa ga MC Krško. Direktorica Manuela Bojnec pravi: “Veseli smo, da je drsališče zelo obiskano, med tednom imamo približno 50 drsalcev na dan, ob koncu tedna tudi do 100, pri čemer seveda upoštevamo veljavne ukrepe NIJZ-ja, drsalci prihajajo v bistvu iz celotnega Posavja in širše, tudi Novega mesta. Pravijo, da je drsališče zelo urejeno. Všeč jim je to, da imamo več kot 50 parov drsalk, izposojamo brezplačno, prav tako pa je brezplačno tudi drsanje.”

Več na informacij na https://www.rtvslo.si/zabava-in-slog/ture-avanture/po-sloveniji/v-posavju-so-zimo-znova-pricarali-le-z-drsalisci/608307

Deli

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja