Tedenski kino napovednik (12. – 16. 5.2021)

Obiskovalke in obiskovalci Kina Krško. Vrata Kulturnega doma Krško se v tem tednu odpro.

Na filmskem platnu Velike dvorane si boste lahko ogledali filme, ki so predstavljeni spodaj.

Omejitev števila obiskovalcev na posamezni projekciji je 10 gledalcev. Veljajo zaščitna in higienska priporočila.

Nažgani

(Thomas Vinterberg / Danska / 2020 / 116 min)

Norveški psihiater Finn Skårderud je postavil teorijo, da se ljudje rodimo z 0.5 promila prenizko ravnijo alkohola v krvi ter da zmerna opitost odpre našega duha, prežene težave in podžge ustvarjalnost. Martin in njegovi trije prijatelji, vsi štirje zdolgočaseni srednješolski učitelji, se lotijo drznega eksperimenta: če je Churchill dobil drugo svetovno vojno zavit v oblak alkohola, kdo ve, kaj lahko nekaj kapljic stori zanje in za njihove učence …

Mads Mikkelsen in Thomas Vinterberg po Lovu ponovno združita moči, tokrat v zgodbi o štirih prijateljih, ki se lotijo nenavadnega eksperimenta, da bi ugotovili, ali lahko z malce alkohola postanejo srečnejši ljudje in boljši učitelji.

NA SPOREDU:

sreda, 12. 5., 19:00

sobota, 15. 5., 20:00

Gospodična Marx

(Susanna Nicchiarelli / Italija, Belgija / 2020 / 107 min)

Eleanor Marx, rojena leta 1855 v Londonu, je bila najmlajša hči Karla Marxa. »Tussy«, kot so jo klicali domači, se je že od malih nog zanimala za politiko. Življenje je posvetila boju za delavske in ženske pravice ter skrbela za posthumne izdaje očetovih del. Kot ena prvih žensk, ki je povezala socializem s feminizmom, je opozarjala na podrejeni položaj ženske v družini – tako meščanski kot delavski – in se borila za odpravo otroškega dela. Leta 1883 se je strastno in tragično zaljubila v uglednega socialista Edwarda Avelinga. Umrla je leta 1898.

NA SPOREDU:

četrtek, 13. 5., 18:00

sobota, 15. 5., 18:00

Švic

(Magnus Von Horn / Poljska, Švedska / 2020 / 106 min)

Dolgi svetli lasje, rožnat dres in popolno telo: fitnes motivatorka Sylwia ima na svojem Instagram profilu 600.000 sledilcev. A ko nekega dne objavi neobičajno čustven video in se pred njenim stanovanjem pojavi zalezovalec, se v mladenkini skrbno negovani fasadi počasi začnejo kazati razpoke …

Film, ki prikazuje tri dni v življenju poljske fitnes trenerke in spletne vplivnice, je trezen, pronicljiv in nadvse aktualen portret osamljenosti v času družabnih omrežij. Uradni izbor lanskega (odpovedanega) festivala v Cannesu.

NA SPOREDU:

četrtek, 13. 5., 20:00

Greta

(Nathan Grossman / Švedska / 2020 / 98 min)

Avgusta leta 2018 se je petnajstletna Greta Thunberg z napisom »Šolska stavka za podnebje« prvič postavila pred švedski parlament. Najprej je sedela sama, počasi pa so začeli pristopati mimoidoči – in v naslednjih nekaj mesecih je plaha deklica z Aspergerjevim sindromom postala obraz globalnega gibanja. Režiser jo spremlja na srečanjih s svetovnimi politiki, odmevnih javnih nastopih in vse bolj množičnih uličnih protestih. Njegova kamera pa ujame tudi bolj intimne trenutke: sproščeni smeh v družinskem krogu, pisanje strastnega govora v hotelski sobi in soočanje s sovražnimi odzivi nasprotnikov, ki jo razglašajo za »histerično«, »depresivno« in »duševno bolno«.

NA SPOREDU:

petek, 14. 5., 18:00

Izbrisati zgodovino

(Gustave Kervern, Benoît Delépine / Francija / 2020 / 106 min)

V zaspanem francoskem predmestju se trije sosedje spopadajo s sodobno tehnologijo in družabnimi omrežji. Brezposelna ločenka Marie se boji, da bo izgubila sinovo spoštovanje, če bo njen posnetek seksa pristal na internetu. Do vratu zadolženi Bertrand je na smrt zaljubljen v telefonsko prodajalko, ki ga vztrajno kliče iz klicnega centra na Mavriciju. Christine, nekdanja zasvojenka s televizijskimi serijami, se kot voznica Uberja zaman trudi izboljšati svoje uporabniške ocene … Trije prijatelji združijo moči v donkihotskem boju proti spletnim velikanom.

NA SPOREDU:

petek, 14. 5., 20:00

nedelja, 16. 5., 19:00

Prinčevo potovanje (9+)

(Jean-François Laguionie, Xavier Picard / Francija, Luksemburg / 2019 / 76 min)

Podnapisi

Starega laanškega princa Laurenta naplavi na obalo oddaljene dežele, kjer ga najde dvanajstletni Tom. Zatočišče dobi v zapuščenem muzeju, kjer Tom prebiva s staršema znanstvenikoma in njuno pomočnico. Profesor se nemudoma loti preučevanja. Princa natančno opazuje od blizu in daleč, skuša razumeti njegov jezik, izvedeti vse o njegovi deželi, običajih in kulturi. Končno bo lahko svetu znanstvenikov dokazal, da obstajajo poleg njihove tudi druge opičje civilizacije! Vendar princa iz oddaljene dežele znanost ne more povsem razumeti. Videti je, da ga zares lahko razume le mladi Tom …

NA SPOREDU:

sobota, 15. 5., 16:00

nedelja, 16. 5., 17:00

 

Vir: Kulturni dom Krško

Deli

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja