Študentsko delo

Študentsko delo je občasno ali začasno delo dijakov in študentov. Med študentskih delom posameznik poleg plačila pridobi pomembne izkušnje, veščine, novo znanje in dosežke, ki so odlična popotnica za nadaljnjo karierno pot.

Študentski servis POSAVC je organiziran kot gospodarska družba in je uradno priznan servis za zaposlovanje mladih. Omogočajo posredovanje na želeno delo in usklajujejo sposobnosti in želje posameznih študentov in dijakov s potrebami in zahtevami podjetij, ki ponujajo delo.

 

Na voljo sta tudi iskalnika za študentska dela oziroma prijavo v študentski servis:

Za mlade je zaželeno, da izdelajo svoj življenjepis v katerem omenijo ali predstavijo dela, ki so jih opravljali. V ta namen so v pomoč spletna orodja za beleženje: IM-PROVE, Digitalne učne izkušnje, Evidenca študentskega dela, eNefiks, Spletni indeks dosežkov ali SoftSkills4EU.

Navedene platforme so namenjene beleženju izkušenj, veščin, dosežkov in novega znanja. Vsaka se nekoliko razlikuje od druge. Dijakom, študentom in prvim iskalcem zaposlitve je namenjena platforma Evidenca študentskega dela, ki omogoča izpis Javno veljavnega potrdila.

  • Evidenca študentskega dela (primer orodja za beleženje neformalno pridobljenega znanja in izkušenj):

https://www.e-di.si/

Medtem ko je platforma eNefiks namenjena vsem mladim in prostovoljcem, saj omogoča izdelavo življenjepisa, portfolija, knjižice kompetenc in podrobnejšega zapisa o delovnih izkušnjah. Poleg tega poveže delodajalce in iskalce zaposlitve tako, da lahko delodajalec poišče svoje potencialne kandidate za zaposlitev.

  • Nefiks (primer orodja za beleženje neformalno pridobljenega znanja in izkušenj): https://nefiks.si/

Na voljo so še ostale platforme in spletne strani, ki mladim povečajo zaposljivost in jim pomagajo pri iskanju dela:

Neodvisno od zgornjih platform lahko študenti v času iskanja prve zaposlitve izdelajo CV (življenjepis) in spremno pismo na spodnjih povezavah:

Povezane objave