Srečni mladi za srečno družbo

Na letnem nacionalnem posvetu je potekalo tudi delo v 12 skupinah, kjer so vodje mladinskih centrov, vodje organizacij in tisti, ki delajo z mladimi razmišljali o prihodnosti mladinskega sektorja in mladinskega dela. Po zaključnem skupinskem delu je bilo glasovanje in med prvimi petimi izglasovanimi predlogi ukrepov so bili:

– Srečni mladi za srečno družbo – Mladim zagotoviti podporni sistem (mladinsko delo) za osebni in profesionalni razvoj.
– Manj individualnosti – več sodelovanja in spodbujanje sodelovanja in solidarnosti kot odgovor na pretiran individualizem.
–  Participacija mladih v družbi – celostni pristop k opolnomočenju mladih.
– Stabilnost NVO z javno financiranimi trajnimi zaposlitvami – stabilnost NVO z učinkom trajnega zaposlovanja v NVO, financirana iz javnih sredstev.
– Krepitev skupnosti in skupnostnega dela – mentoriranje ideje mladih, odziv na konkretne potrebe skupnosti in izvajajmo ‘udarniške akcije”
Predlogi so zapisani v trenutni obliki, z delom v manjših skupinah pa so nastali konkretni predlogi, ki jih bo Mladinski svet Slovenije zbral in skupaj z mladinskim sektorjem nagovarjal odločevallce za boljšo prihodnost delovanja organizacij v mladinskem sektorju.
Da pa niso pozabili na sproščeno druženje, je bil organiziran tudi mladinski kviz  z Dinom Kapetanovičem o zgodovini mladinskega sektorja, poznavanju mladih in slikovnem prepoznavanju. Bilo je zabavno in poučno ter na nek način pregled stanja in poznavanja sektorja.
Deli

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja