Šport

Krovne organizacije za šport v Posavju so športne zveze, ki združuje svoje člane (klube, društva in lovske družine) v občini delovanja.

 

Nogomet

Otroška nogometna šola Posavje Nogobikci

Klub Nogobikec je bil ustanovljen v sezoni 2009/10. Vsako leto v mesecu septembru potekajo prijave za vpis v Otroško nogometno šolo Posavje Nogobikci. S svojimi nogometnimi oddelki pod vodstvom usposobljenih vaditeljev delujejo po osnovnih šolah v občinah Krško, Sevnica in Kostanjevica. Vsak član v začetku novega koledarskega leta prejme športni komplet za trening in kartico klub Nogobikec s katero lahko uveljavlja popuste pri izbranih ponudnikih.

 

Nogometni klub Krško

 

Rokomet

Pumina rokometna šola

Pumina rokometna šola ima večletno tradicijo navduševanja mladih otrok do rokometa, socializacijo skozi šport, razvoja gibalnih spretnosti, športnega duha in načina življenja. Vsako leto se šoli pridruži več kot 100 otrok. Namen in vizija šole je, da otroci skozi druženje, igro in zabavo pridobijo sposobnosti in lastnosti, ki jim bodo koristile v življenju. Na šoli izvajajo tudi turnirje s povabilom posebnih gostov, udeležujejo se turnirjev ostalih klubov, organizirajo rokometne delavnice, razne izlete in priredijo rokometni tabor, katerega otroci nestrpno pričakujejo že od začetka sezone.

Rokometni klubi:

Košarkaški klubi:


Odbojka


Tenis


Plavanje

Plezanje

Atletika

Gimnastika

Ples

Planinstvo