Spletni kino Kulturnega doma Krško

Naša priporočila za filmski vikend

Švic

(Magnus Van Horn / Poljska, Švedska / 2020 / 106′)

Dolgi svetli lasje, rožnat dres in popolno telo: fitnes motivatorka Sylwia ima na svojem Instagram profilu 600.000 sledilcev. A ko nekega dne objavi neobičajno čustven video in se pred njenim stanovanjem pojavi zalezovalec, se v mladenkini skrbno negovani fasadi počasi začnejo kazati razpoke …

Film, ki prikazuje tri dni v življenju poljske fitnes trenerke in spletne vplivnice, je trezen, pronicljiv in nadvse aktualen portret osamljenosti v času družabnih omrežij. Uradni izbor lanskega (odpovedanega) festivala v Cannesu.

Spletni ogled filma>

Poletje ’85

(François Ozon / Francija / 2020 / 100′)

Film Françoisa Ozona, postavljen na obalo Normandije sredi osemdesetih let, je grenko-sladka zgodba o prvi ljubezni, polna sonca, glasbe in prekipevajočih čustev. Nostalgična časovna kapsula, s katero se režiser vrača k svojim filmskim začetkom in knjigi, ki ga je zaznamovala kot najstnika. Uradni izbor zadnjega (odpovedanega) festivala v Cannesu.

Spletni ogled filma>

Sanjarjenje o povezanem svetu – na voljo do 21. aprila

Glej in se čudi: Sanjarjenje o povezanem svetu

(Werner Herzog / ZDA / 2016 / 98′)

Opremljen z značilno radovednostjo in živahno domišljijo se Werner Herzog odpravi na potovanje, ki razkrije, kako je internet preoblikoval skoraj vse vidike naših življenj.

Spletni ogled filma>

 

Moj najboljši profil

( Safy Nebbou / Francija, Belgija / 2019 / 101′)

Zgodba o ljubezni, hrepenenju in osamljenosti v dobi družabnih medijev. Juliette Binoche v vlogi ženske, ujete med fantazijo in resničnost.

Spletni ogled filma>

 

Citizenfour

(Laura Poitras / ZDA / 2014 / 114′)

Dokumentarni triler prikazuje, kako je Edward Snowden razkril množično in nezakonito poseganje v zasebnost ameriške Agencije za nacionalno varnost. O svojem telefonu, elektronski pošti, kreditni kartici in spletnem brskalniku ne boste nikoli več razmišljali na enak način! Oskar za najboljši dokumentarec.

Spletni ogled filma>

Napoved za otroke in mladino:

Navihani Bram

(Anna van der Heide/Nizozemska/2012/83’/6+)

Bram je radoveden, bister in neizmerno nemiren. Zanima ga čisto vse, predvsem pa vsemogoči izumi tega sveta in nenavadna imena. Veseli se začetka šole, kjer se bo kot prvošolec lahko naučil veliko novih stvari. A v šoli ne gre vse tako gladko in s strogim učiteljem Ribo se sploh ne ujameta. Dokler se nekega dne ne zgodi nesreča, ki na šolo pripelje novega učitelja. Ta s seboj prinese nove načine poučevanja in posluh za drugačnost. Z Bramom uspe navezati stik in dečku se vrača samozavest, skupaj z njo pa veselje do šole.

Spletni ogled filma>

 

Učitelj Žaba

(Rasmus A. Sivertsen/Nizozemska/2016/6+)

Gospod Franc pač ni navaden učitelj. Če deklici Siti poči guma, jo v šolo odpelje na balanci. Zgodi se mu, da med poukom zbeži na stranišče in ga ni več nazaj. V razred včasih vstopi blaten, moker in strgan, potem pa mu učenci pomagajo, da se preobleče v roza trenerko. In … kdaj pa kdaj tudi kvaka. Zakaj vse to? Ker se učitelj spreminja v žabo.

Spletni ogled filma>

 

Salon pri Romy

( Mischa Kamp / Nizozemska, Nemčija / 2019 / 9+)

Odkritosrčna zgodba o deklici Romy in njeni babici prinaša otroški pogled na starost in bolezen, ob tem pa nas nežno spomni, zakaj je povezanost med generacijami neprecenljiva.

Spletni ogled filma>

Deli

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja