Simpozij Med individualnostjo in družbenostjo

Kdaj: 15. 5. 2019

Kje: MKLJ, Kersnikova 2, dvorana v 3. nadstropju

Rok prijave: 8. 5. 2019

Izobraževalni del  47. cikla Strokovnih sred se posveča bralnim izhodiščem posameznika v okviru možnosti, ki jih stališče mladinskega knjižničarstva “prava knjiga pravemu bralcu ob pravem času” ponuja danes.

V okvirih te teme bo simpozij usmerjen v raziskovanje problematike razpetosti med posameznikom in družbo, ki se med drugim zrcali tudi v sodobni domači in prevedeni mladinski književnosti, zlasti v izjemnih večnaslovniško zastavljenih književnih delih.

Na simpoziju bodo sodelovali družbeno angažirani predstavniki besedne in likovne umetnosti, literarne kritike, kulturnega novinarstva, sociologije, antropologije, filozofije in prava.

Mnogi med njimi so mladi družbeni aktivisti in prostovoljci ali promotorji različnih področij umetnosti v družbi. Vsi pa mlade nagovarjajo k druženju s kakovostnimi knjigami in avtorji in jih z različnimi dogodki spodbujajo k razmisleku o svobodi, umetnosti, sodobnem svetu, mestu mladega človeka v njem in iskanju realnih možnosti, ki bi vodile k večji pravičnosti in enakopravnejši družbi.

Prijavnico, ki jo najdete tukaj, pošljite najkasneje 7 dni pred pričetkom simpozija na naslov:

Mestna knjižnica Ljubljana, Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo, Kersnikova 2, 1000 Ljubljana ali na elektronski naslov: pionirska@mklj.si.

Prijave sprejemajo do 8. maja 2019.

Kotizacija znaša 50,00 € na osebo, za študente je cena 10,00 € na osebo.

Program simpozija si lahko ogledate tukaj.

Deli

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja