San Di Ego so se ob peti obletnici odločili, da nadaljujejo

San Di Ego je leta 2013 ustanovila četverica izkušenih in vrhunskih glasbenikov, in sicer: šef in bobnar Jure Doles (ex Mary Rose, Rebeka Dremelj in studijski glasbenik za izvajalce, kot so Massimo Savić, 6pack Čukur, Samuel Lucas, Manca Špik, Manuella, Nuša Derenda …), pevec in multiinstrumentalist Sergej Škofljanec (ex Requiem, Iron Median, Ave, Razvaline …), kitarist Matic Ajdič (Billysi, C4, Duet s Samuelom Lucasom, Grunge Show …) in basist Martin Rozman (Kantor, Billysi, C4 …).

San Di Ego so udarili z zelo moderno izpeljanko komercialnega hard rocka in nadvse melodičnega heavy metala, kakršne od slovenskega izvajalca do tedaj še ni bilo slišati. Bend pa je zvočno in slogovno podobo gradil tako z lastnimi skladbami kot tudi z atraktivni predelavami za rock ne ravno tipičnih skladb (Bee Gees, Samantha Fox, Aleksander Mežek …).

V petih letih so San Di Ego izdali dva izjemno dobro sprejeta albuma. Istoimenski je izšel leta 2014, Doktor za Rock’n’Roll pa 2017. Z njih so izdali kopico zelo uspešnih singlov.

San Di Ego so se v trenutku uveljavili tudi kot velika slovenska koncertna atrakcija. Do konca lanskega leta so imeli 120 koncertov. Igrali so na vseh večjih festivalih, uspešno gostovali na turneji Šank Rock in na svojem promocijskem koncertu so razprodali Cvetličarno. Na festivalu Pivo in cvetje so nastopili z britansko sex bombo in pop zvezdnico osemdesetih Samantho Fox, ki je na nastop pristala po tem, ko je slišala, v kakšen rock buldožer so San di Ego spremenili njeno veliko pop dance uspešnico Touch Me (I Want Your Body).

V (kratkih) petih letih so San Di Ego dosegli skoraj vse, kar se pri nas doseči da. Tovrstni bliskoviti vzponi med največje in temu primerno naporen tempo delovanja slejkoprej sprožijo vprašanje, kako naprej. Če si pošten bend, kar San Di Ego nedvomno so, pa verjetno tudi, kaj več še lahko bend ponudi svojim številnim privržencem. Po decembrskem koncertu so se člani sprva odločili za v takšnih primerih največkrat uporabljeno odločitev – da prenehajo z delovanjem. Nekaj dni kasneje pa so se na srečo vseh fanov odločili proučiti tudi tisto težjo možnost – strniti glave in poiskati rešitev. Vsebina njihovih pogovorov ni znana in tudi ni nobene potrebe, da bi kdaj morala biti. Pomembno je, da so San Di Ego po tehtnem in precej dolgem razmisleku pred dnevi dokončno potrdili, da ostajajo skupaj in da bodo nadaljevali z delom.

Začeli bodo s tistim, kar najbolje znajo – z živimi nastopi. Bend je napovedal obsežno jubilejno turnejo po Sloveniji in po nekaterih drugih državah. Obljubil je tudi, da bo na koncertih predstavil tudi nekaj novega materiala. Prvi datumi nastopov bodo objavljeni februarja. Dva koncerta pa sta že potrjena.

Pred dnevi so San Di Ego objavili radijsko različico skladbe Nisem svetnik, ki jo njihovi oboževalci na koncertih še posebej radi slišijo.

Deli

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja