S sprostitvijo do boljšega počutja

Delovnih in šolskih obveznosti je preveč, časa za prostočasne aktivnosti ni, prijateljev niste videli že dolgo časa, niste našli vašega najljubšega peciva v pekarni. Kaj je to, kar občutite? Stres?
Stres je popolnoma normalen pojav, še posebej ob takšnih zgoraj opisanih situacijah, ki nas vse tu in tam presenetijo. Lahko bi rekli, da stres ni vedno negativen, določena količina stresa v življenju je normalna. Težava nastane, kadar je stresnih situacij preveč za posameznika ali so te močne, intenzivne, trajajo dlje časa … Stresno situacijo lahko nadziramo tako, da se naučimo, kako sprostiti telo in utišati svoj um.
Člani Psihonirvane smo za vas pripravili dogodek v povezavi s stresom in načini spoprijemanja s tem, osredotočili se bomo na tehnike sproščanja.
Najprej se boste pogovarjali o stresu, vam predstavili njegove negativne in tudi pozitivne vidike.
Izpostavili bodo, zakaj je sprostitev pomembna in pojasnili namen tehnik sproščanja.
Na koncu boste skupaj izvedli tudi nekaj enostavnih tehnik sproščanja.
Kdaj? V ponedeljek, 22. 3. 2021, ob 18. uri.
Kje? ZOOM.
Trajanje? 60 minut.
Dogodek bodo vodile študentke psihologije Špela Novak (absolventka 1. stopnje), Sara Špiljak (1. letnik 1. stopnje) in Ivona Popović (2. letnik 1. stopnje).
Študentkam se bo priključila doc. dr. Janja Tekavc, ki bo z nami izvedla nekaj vaj sproščanja ⭐
Prijave sprejemajo na naslednji povezavi: https://forms.gle/MCGHVWbFoQzSEoez5. Na dan dogodka boste prejeli povezavo do dogodka in navodila za priključitev.
Dogodek je brezplačen. Veselimo se sproščanja z vami!
Deli

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja