Razpis za štipendije Milana Lenarčiča

Univerzitetna ustanova inženirja Lenarčič Milana je bila ustanovljena na podlagi njegove oporoke, kot ustanova s splošno koristnim in trajnim namenom. Obsega tako podeljevanje štipendij študentom Univerze v Ljubljani z nadpovprečno nadarjenostjo kot tudi ustanovitev in vzdrževanje inštituta UDESIN. Slednji je v skladu z veljavno zakonodajo priključen Univerzi v Ljubljani.

Štipendija ustanove je namenjena kritju stroškov študija, člankov v strokovnih in znanstvenih publikacijah, udeležbe na študentskih seminarjih in srečanjih ter drugih študentskih aktivnostih, povezanih s študijem, ter kritju življenjskih stroškov.

Štipendije se podeljujejo za obdobje enega študijskega leta, z možnostjo ponovne pridobitve v naslednjih študijskih letih.

Štipendije so namenjene študentom Univerze v Ljubljani, ki dosegajo nadpovprečne študijske rezultate in so vpisani v študijske programe druge ali tretje stopnje ali v četrti letnik enovitih študijskih programov.

Za štipendijo lahko zaprosijo oziroma kandidirajo študenti s povprečno oceno najmanj 9,0 (devet) na predhodni stopnji študija.

Pravilnik in prijavni obrazec lahko najdete na: https://www.uni-lj.si/stipendije/stipendija_milana_lenarcica/

 

Vir: LMIT

Deli

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja