Razpis za skupinsko razstavo v okviru 5. festivala Reciklart

Rok prijave: 20. 7. 2019

Reciklart – umetniški festival recikliranja in DIY kulture vabi umetnice/-ke, posameznice/-ke in kolektive, ki ustvarjate na področju likovnih, novomedijskih, avdio-vizualnih in drugih umetniških praks, k odzivu na javni poziv za razstavljanje na skupinski razstavi, ki bo potekala v času festivala.

Zainteresirane/-i lahko predložite že ustvarjeno ali novonastalo delo s področja vizualne umetnosti, brez omejitve medija, ki se ukvarja predvsem s tematiko ekologije, recikliranja v najširšem pomenu, fenomenov in posledic potrošniške kulture ter izkoriščevalskega odnosa do narave, živali in ljudi.

Razstava bo spremljevalni del festivala Reciklart. Namen festivala je predvsem opozarjanje na problematiko potrošniške, kapitalistične družbe, ki s svojo hiper produkcijo ustvarja odvisne posameznice/-ke ter spodbujanje aktivnega in ustvarjalnega pristopa pri spreminjanju obstoječega sistema. Dobrodošla so dela, ki omenjene teme obravnavajo kritično in angažirano.

Prijava naj vsebuje:

  • kratek življenjepis avtorice / avtorja, max 1 A4;
  • vsebinski koncept dela / projekta, max 1 A4;
  • (foto) dokumentacija (3 – 5 fotografij dela / projekta oz. skic, če je delo še v nastajanju);
  • kontakt (ime in priimek, elektronska pošta, mobilna tel. št.).

Izbrane/-i umetnice/-ki boste o rezultatih razpisa obveščene/-i do 27. julija 2019. Razstava se bo odvila od 6. do 10. avgusta v Galeriji Alkatraz.

Prijave lahko pošljete na elektronski naslov: festival.reciklart@gmail.com do 20. julija 2019.

Več informacij najdete tukaj.

Deli

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja