Posvet mladinskega sektorja: Nacionalni program za mladino 2023-2032.

Mladinski sektor v Sloveniji se nahaja v prelomnem času. Zaključuje se obdobje Resolucije o Nacionalnem programu za mladino 2013-2022 (ReNPM) in zdaj prihaja trenutek, ko bo treba sprejeti novo in umestiti mladinsko delo ter delo z mladimi v najpomembnejši dokument na področju mladine v Sloveniji. Prav tako smo pred enim letom prejeli rezultate raziskave Mladina 2020, ki nam je ponudila neprecenljive vpoglede v položaj mladih v Sloveniji.

Ker verjamemo, da kakovostni nacionalni programi nastanejo le, če je sektor, ki ga pokrivajo, čim bolj aktivno vključen že v samo snovanje, vas vabimo na posvet mladinskega sektorja: Nacionalni program za mladino 2023-2032. Posvet bo potekal 31. 5. 2022 od 10:00 do 14:00 v Ljubljani. Točno lokacijo sporočimo naknadno, prosimo pa vas, da si rezervirate termin posveta.

S prof. dr. Tomažem Deželanom bomo premislili o vpogledih, ki nam jih je ponudila raziskava Mladina 2020, se pogovorili o trenutnem položaju mladih in mladinskega sektorja v Sloveniji, o našem prispevku k izboljšanju njihovega in našega položaja ter postavili vsebinske temelje nove Resolucije o Nacionalnem programu za mladino.

Več na https://www.mreza-mama.si/posvet-mladinskega-sektorja-nacionalni-program-za-mladino-2023-2032/

Deli

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja