O motivaciji

“Kako si?”
Kdaj si to nazadnje vprašal samega sebe?
Kdaj si nazadnje to z iskrenim zanimanjem vprašal nekoga drugega?
In poslušal odgovor.
Spletna stran Kako si? je projekt študentov psihologije in ponuja veliko zanimivih vsebin ter vzpodbudnih nasvetov. Danes na temo motivacije, ki nam je v teh dneh vsem že počasi primanjkuje. Skupaj bomo zmogli!
Zastavimo si cilje, potem pa naša motivacija kar izgine. Zakaj pride do tega? Eden izmed razlogov je izogibanje neprijetnostim, s katerimi se moramo soočiti na poti pri doseganju zastavljenih ciljev. Poleg tega pa tudi dvom vase in občutek, da je vsega enostavno preveč, vplivata na naše odlašanje.
Kako se lahko znova motiviraš?
– Pretvarjaj se, da si motiviran.
Naše vedenje, pa čeprav igrano, ima velik vpliv na to kako se počutimo. S tem, da se pretvarjamo, lahko dejansko postanemo motivirani.
Ko misliš, da ti nekaj ne bo uspelo, najdi razloge, ki kažejo na to, da ti lahko.
Velikokrat smo preveč pesimistični, še posebej ko nam gredo stvari narobe. Potrudimo se, realistično pogledati na situacijo, saj bomo tako bolj motivirani in pripravljeni nekaj narediti.
Počni to, kar moreš, le 10 minut.
To je ravno dovolj časa, da se odločimo ali bomo s tem odnehali ali nadaljevali. Po vsej verjetnosti bo sledilo slednje.
Pojdi na sprehod.
Svež zrak in sprememba okolja – še najbolje, če je to narava, pozitivno vplivata na telo. V naravi se sprostimo in odpočijemo naše možgane, s tem pa posledično postanemo bolj motivirani za izpolnitev zadanih nalog.
Po končanem delu ali nalogi si privošči nagrado.
Majhne nagrade pripomorejo k temu, da ostanemo motivirani in usmerjeni k našemu cilju.
Več pa si lahko prebereš na spletni strani: https://www.verywellmind.com/what-to-do-when-you-have-no…
Deli

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja