MVP IDOL: Robert Petan, Rok Terkaj in Dudes vs. Gravity

V sklopu projekta MVP – Mladi v praksi vas v soboto, 28. avgusta 2021, ob 10.00 vabimo v Šumico, gozdiček, ki se nahaja pod Mladinskim centrom Krško, na dogodek MVP IDOL na katerem nam bodo svoje življenjske zgodbe in poslovne uspehe predstavili uspešni mladi kreativci:

  • Rok Terkaj, raper Trkaj

Roka Terkaja, univerzitetnega diplomiranega teologa, večina ljudi pozna pod umetniškim imenom Trkaj. Raper, ki je izdal pet albumov, s svojimi teksti opozarja na svet, v kakršnem živimo, hkrati pa izžareva srčnost in optimizem za svet prihodnosti. Še pred glasbeno kariero in študijem teologije je na romarski poti El Camino de Santiago spoznal samega sebe. V mesecu dni je prehodil 800 km in z nahrbtnikom ter nekaj evri v žepu uvidel, da za lastno srečno ne potrebuje nič. V letu 2009 je ponovil pot po Španiji in se odpravil še na pešpot od Ljubljane do Sarajeva. Svoja razmišljanja je kot kolumnist delil z bralci revije Ona in najboljše kolumne izdal v knjigi Živ!
Rok Terkaj se zaveda, da je prav boriti se za dobro, saj se potem lahko zgodijo čudeži in potem zmagaš. Zato ne mara jamranja, raje se bori in trudi, da spremeni svet na bolje. Do zadnjega diha. Do zmage.

  • Robert Petan, kantavtor

Mlad glasbeni ustvarjalec, multiinstrumentalist in kantavtor Robert Petan prihaja iz Brežic, posavskemu občinstvu je najbolje poznan kot član mnogih stalnih in priložnostnih zasedb, dueta Maja & Robi ter kot talentiran pisec glasbe in besedil za različne glasbene ustvarjalce. Glasbena širina, pronicljiva besedila in nalezljivo optimističen pogled na svet so prepoznavne lastnosti brežiškega avtorja, ki bo na dogodku predstavil svojo glasbeno kariero in življenjsko pot, svetoval glede pridobitve statusa samozaposlenega v kulturi in predstavil izzive glasbenika v času epidemije.

  • Jan Kocjan iz Dudes vs. Gravity 

Mladi uspešni kreativci, podjetniki, športniki in adrenalinski navdušenci Dudes vs Gravity iz Bele krajine bodo predstavili svoj inovativen izdelek Gravity Board, s katerim so uspešno nastopili na platformi Kickstarter. Jan Kocjan bo vsem mladim, ki se podajajo na samostojno podjetniško pot, na voljo s koristnimi nasveti glede platforme Kickstarter in ostalih izzivov na poti od ideje do uspeha.

Prosimo, da svojo udeležbo na dogodku MVP IDOL najavite na: snezana.covic@mc-krsko.si Število udeležencev je omejeno.

Več o dogodku: https://fb.me/e/LrG3XbnB

Veseli bomo, če boste povabili še koga, ki bi ga dogodek utegnil zanimati.

Deli

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja