Mladinska izmenjava (Srbija)

Son─Źen pozdrav vsem skupaj ­čÖé
Juuuhej, stvari se po─Źasi le normalizirajo ­čśÇ

Med 31. julijem ter 8. avgustom┬áse bo┬á odvila mladinska┬áizmenjava┬áv okviru Erasmus+ programa, pri kateri sodeluje tudi Mladinska Zveza Brez izgovora Slovenija, z naslovom┬áTurn on the brain and do circular.┬áIzmenjava se bo odvila┬ána pobo─Źju Fru┼íke gore v vasici Jazak (Srbija). Obmo─Źje spada pod prvi Nacionalni park Srbije, ki je lansko leto praznoval ┼że 60 let! Simpati─Źen predstavitveni video si lahko ogledate tukaj.┬á┬áCilj┬áizmenjave je ozave┼í─Źanje o problematiki odpadkov ter iskanje re┼íitev v kro┼żni ekonomiji. Ve─Ź si lahko preberete v┬áinfopacku v prilogi.

─îe bi ┼żeleli izkoristiti to odli─Źno prilo┼żnost, izpolnite obrazec, ki je dostopen┬átukaj.┬á Obrazec lahko izpolnite do srede 14. 7.┬ádo zaklju─Źka dneva.┬áPo tem bo sledil izbor udele┼żencev, in sicer v primeru, da bo prijav ve─Ź kot je prostih mest. I┼í─Źemo┬áekipo 6 udele┼żencev,┬áki jih tematika zanima in si ┼żelijo aktivno delovati na tem podro─Źju :).┬áPogoj┬áza┬áudele┼żence┬áje starost┬ámed 18 ter 25 let.

V primeru, da boste izbrani, boste obve┼í─Źeni do┬ápetka, 16. 7.┬á┬áZa dokon─Źno potrditev prijave in zagotovitev mesta, bo potrebno┬ápla─Źilo kotizacije┬ádo ponedeljka. 19. 7,┬áin sicer 45┬áevrov.┬áVi┼íina kotizacije je za vse udele┼żence┬áenotna.

V projektu┬áso┬ákriti stro┼íki prevoza, bivanja, prehrane in┬á potrdila o negativnem testu ob odhodu iz Slovenije┬á(v primeru, da udele┼żenec nima potrdila o cepljenju oziroma prebolelosti). Edini dodatni stro┼íek, ki bi lahko nastal, je morebitno testiranje pred odhodom iz Srbije, vendar pa je slednje odvisno od situacije v obeh dr┼żavah v ─Źasu izmenjave.

S prijavo (pla─Źilom kotizacije) se zave┼żete tudi, da v primeru, da potovanje odpoveste, krijete stro┼íke transferja in morebitne druge stro┼íke, ki bi lahko nastali v povezavi s transferjem. Izjema je le odpoved potovanja v primeru bolezni, kar se dokazuje z zdravni┼íkim potrdilom.

Za potovanje v Srbijo je potrebno┬áimeti potrdilo┬áo cepljenju (od drugega odmerka mora prete─Źi vsaj 14 dni v primeru cepiva Johnson┬áin Johnson ali AstraZeneca, v ostalih primerih mora biti posameznih cepljen z dvema dozama cepiva)/ potrdilo o prebolelosti (veljavno 6 mesecev ali ─Źe ni preteklo ve─Ź kot 8 mesecev od oku┼żbe┬áin si bil cepljen z vsaj enim odmerkom), ali potrdilo o negativnem testu, ki ni starej┼íe od 48 ur. Ve─Ź informacij se lahko pridobi┬átukaj.

Za morebitna vpra┼íanja smo seveda na voljo, pi┼íite na sandra.modic@noexcuse.si! ­čÖé

 

Deli

Leave a Reply

Va┼í e-naslov ne bo objavljen. * ozna─Źuje zahtevana polja