Mednarodna konferenca o kakovosti in profesionalizaciji mladinskega dela

V petek, 11. decembra 2021, je v Mladinskem centru Brežice potekala mednarodna konferenca o kakovosti in profesionalizaciji mladinskega dela.

Konferenca je predstavljala zaključni dogodek projekta strateškega partnerstva »Supporting Evidence-based Education of Youth Workers«, za dvig kakovosti mladinskega dela, v okviru programa Erasmus+. Namenjena je bila mladinskim delavcem iz Hrvaške in Slovenije.

Partnerji v projektu, Faculty of Humanities and Social Sciences of the University of Rijeka (UNIRI), Institute for Social Research (IIZ) in Zagreb and University of Ljubljana (UL) so nas seznanili z rezultati projekta, v sklopu katerega so analizirali kurikulume na slovenskih in hrvaških visokošolskih zavodih, pri čemer jih je zanimalo, ali kateri kurikulumi vključujejo tematike, ki so neposredno povezane z mladinskim delom in kompetencami mladinskih delavcev. Ugotovitve, do katerih so raziskovalci prišli, kažejo na kritično pomanjkanje izobraževalnih vsebin na temo mladinskega dela v obeh državah.

Več informacij na  https://www.mreza-mama.si/mednarodna-konferenca-o-kakovosti-in-profesionalizaciji-mladinskega-dela/

Deli

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja