Literarni natečaj Republika SloVERZija

Zveza kulturnih društev Slovenije in revija Primus vabita, da s pesniško besedo ovekovečite svoj domači kraj in sodelujete na literarnem natečaju Republika SloVERZija, kjer so dovoljene, pravzaprav zaželene, vse barve in vsi odtenki.

Naj kraj vaših prvih korakov, besed in verzov, ki vas je izoblikoval in (usodno) zaznamoval, postane prizorišče lirskega, epskega, nostalgičnega, ideal(izira)nega, romantičnega, realističnega, futurističnega, satiričnega, komičnega, tragičnega, rimanega ali nerimanega dogajanja, predvsem pa kraj, v katerega se bodo bralci vedno znova vračali.

Še neobjavljeno pesem, ki naj ne bo daljša od 60 verzov, pošljite vključno do 25. maja do 23:59 na e-naslov ustvarjaj.doma@gmail.com z zadevo: Republika Sloverzija.

Zaradi anonimnosti pošljite 2 dokumenta – v enem naj bo samo pesem z izbrano šifro (če vas na literarnih natečajih spremlja šifra stalnica, izberite novo), v drugem pa izbrana šifra, ime in priimek, starost, naslov, el. naslov in telefonska številka.

Vaše anonimne sloverze bosta prebirala in ocenjevala pesnik, pisatelj in vsestranski ustvarjalec Feri Lainšček ter pesnica, tekstopiska in kantavtorica Katarina Juvančič.

Nagradni sklad:

  1. nagrada: 150 evrov
  2. in 3. nagrada: knjižne nagrade Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti

 

Vir: LMIT

Deli

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja