Larabanga vabi prostovoljce

Zavod Voluntariat sporoča, da iščejo prostovoljce za delo v vasici Larabanga, ki se nahaja v Gani. Znana je po svoji mošeji, Larabanga Masjid, in leži pri Mole narodnem parku.

Tam deluje knjižnica, ki jo je vaška skupnost sooblikovala s prostovoljci iz tujine, ter se povezala s šolo in sodeluje v izobraževalnem procesu lokalne mladine in otrok.

Organizacija Ansung education and development in rural Ghana (AEDIRG), ki sodeluje tudi s slovensko organizacijo Humanitas, in skrbi za knjižnico, izobraževanje otrok in druge projekte, na redni bazi išče prostovoljce, ki bi jim pomagali pri delu tako z otroki kot v njihovi pisarni (odvisno od interesa).

Morda je za študente Pedagoške fakultete ali katere druge to tudi idealna priložnost, da se vam prizna vsaj del prakse (saj gre za prostovoljstvo na področju učenja in sorodnem), za kar se je potrebno dogovoriti s profesorjem/-ico. Za to lahko dobiš tudi finančno podporo oz. štipendijo Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije.

Za vse podrobnosti v zvezi s projektom in tem, kako se priključiti ter kakšni so pogoji sodelovanja, se obrni na Katjo: globalno@zavod-voluntariat.si.

Več informacij o projektu Community Development Through Education, ki je kljub v dokumentu navedenim datumom še vedno aktualen, najdeš tukaj.

Deli

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja