Krizni center za otroke in mladostnike Krško (KCM Krško)

  • Krizni center je oblika zatočišča za otroke in mladostnike stare med 6 in 18 let, kamor se lahko umakneš, če si se znašel v stiski in ne veš kako naprej. Sprejmemo te, če se želiš, ali če se moraš umakniti iz družine oziroma okolja, v katerem živiš. Mladostniki se k nam umaknejo zaradi težkih družinskih razmer (psihično, fizično ali spolno nasilje, alkoholizem), problemov v zvezi s šolo, konfliktov s starši ali kakršnekoli druge osebne stiske.

 

  • V krizni center lahko prideš prostovoljno ali na predlog drugih institucij s sklepom sodišča. Ob prihodu podpišeš dogovor o bivanju v KCM Krško. S tem prevzameš določeno odgovornost, se aktivno vključiš v reševanje svoje situacije in sprejmeš hišni red kriznega centra. Tu lahko praviloma bivaš največ 21 dni. Glede na razvoj situacije in reševanje stiske pa se ti bivanje tukaj lahko tudi podaljša.

 

  • K nam lahko prideš tudi samo na pogovor, oz. nas za informacije lahko pokličeš po telefonu ali pa nam pišeš po elektronski pošti.

 

  • V kriznem centru ti je ves čas zagotovljena strokovna pomoč, kar pomeni, da ti zagotovimo varno zatočišče in oskrbo, pomoč v obliki pogovorov in svetovanja, aktivno in skupno iskanje ustreznih rešitev (v sodelovanju s pristojnim centrom za socialno delo), svetovanje in pomoč pri pogovoru s starši ter pripravo na vrnitev v družino ali na bivanje drugje.

 

  • V času bivanja ti je omogočeno, da nadaljuješ s šolanjem in razvijanjem svojih potencialov, hkrati pa si povabljen, da s svojo individualnostjo učiš in bogatiš druge. Za preživljanje prostega časa vsak dan zbiramo ideje in predloge, ob vikendih gremo tudi kam na izlet, poleti na bazen…

 

  • Delujemo že od leta 2005 in v tem času je pri nas bivalo veliko število otrok in    mladostnikov iz Posavja, Dolenjske in Bele Krajine ter drugih koncev Slovenije. Nekateri so pri nas našli zatočišče za krajši čas, drugi so pri nas bivali dlje časa. Leta 2010 smo se preselili v prijetno rumeno hišo, kjer skušamo ustvarjati čimbolj sproščeno vzdušje in se približati potrebam otrok in mladostnikov.

 

KJE SMO: Najdeš nas na naslovu Ulica mladinskih delovnih brigad 14 v Leskovcu pri Krškem (rumena hiša med krojaštvom Sevšek in parketarstvom Pirc).

 

24 ur na dan smo dosegljivi na eno od telefonskih številk: 051 611 940 ali

07/49 05 177. Veseli bomo tudi, če nam pišeš na naslov kcmkrsko@kabelnet.net.

 

Deli

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja