Kreativni pogon: KNOF

 

 

IZZIV 3: Razvoj novega izdelka pohištva in dekorja iz odpadnih materialov (plastika, les, tekstil)

Center za kreativne industrije (CKI) Maribor in Center za kreativnost (CzK) v sklopu projekta Kreativni pogon vabita ustvarjalce s področja kulturno kreativnega sektorja, da se prijavijo za sodelovanje s podjetji iz različnih panog, ki želijo okrepiti sodelovanje s kreativnim sektorjem.

Zavod KNOF – socialno podjetje želi razviti novo linijo izdelkov kolekcija Knof, #shopping brez slabe vesti. Kolekcija je odgovor na trend hitrega potrošništva in predstavlja drugačen način nakupovanja, kjer je sam nakup skrbno izbranih (t.i. pre-loved) predmetov, ekskluzivna izkušnja. V projektu collection.knof.si želijo ponuditi kupcem pohištva, mode in dekorja nove t.i. »upcycled« izdelke, ki jih oblikujejo, sestavijo, izdelajo v sodelovanju z (mladimi) kreativci.

Poudarek linije Collection Knof je na področju rabljenega pohištva in notranje opreme, ki predstavlja velik problem za okolje. Hkrati je oblikovanje tudi potencial za ustvarjanje novih delovnih mest. Komunalno podjetje Kostak Krško na primer na leto v eni občini zbere, uniči, sežge ali deponira 1.440 m3 pohištva ter proizvede 200 ton izpustov CO2 na leto, kar pomeni veliko obremenitev za okolje. V partnerstvu z Zavodom KNOF na omogočajo kosom pohištva daljšo življenjsko dobo, prihranek naravnih virov in zmanjšanje izpustov CO2.

V področje oblikovanja izdelkov z eko-dizajnom želijo vključili (mlade) kreativce, ki bodo predstavili svoje koncepte, trajnostne materiale in tehnološke rešitve, s katerimi bodo lahko v Zavodu KNOF izdelali nove izdelke višje dodane vrednosti.

Več informacij si lahko prebereš na tej povezavi:  czk.si/priloznosti/kreativni-pogon-knof/

ROK ZA PRIJAVE : 30. SEPT 2021

Deli

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja