Kolesarska dirka po Sloveniji – 3. etapa Brežice-Krško

Mednarodna kolesarska dirka Po Sloveniji, ki jo organizira Kolesarski klub Adria Mobil, je že vrsto let največji in najodmevnejši kolesarski dogodek v Sloveniji. Z uvrstitvijo na program Eurosporta ter s prenosi na RTV Slovenija je dirka izjemno pridobila na gledanosti  in s tem tudi na promociji vseh pokroviteljev in partnerjev dirke. Tako si je dirko v letu 2019 v televizijskem prenosu ogledalo več kot 10 milijonov gledalcev.

Kolesarska dirka Po Sloveniji je tudi v mednarodnem okolju utrdila svojo prepoznavnost, saj je gostila že številne kolesarje in ekipe svetovnega razreda. Skozi svojo bogato zgodovino se je dirka razvila v edinstven športni projekt, ki z razgibanimi trasami etap povezuje celotno Slovenijo, pritegne številne gledalce tako ob cesti kot ob ekranih in kot tak predstavlja odlično promocijo Slovenije kot butične turistične destinacije.

Tako kot že nekaj let prej bo tudi letos neposredni prenos dirke potekal na globalni športni televizijski mreži Eurosport; med 9. in 13. junijem 2021 bodo tako milijoni gledalcev lahko spremljali profesionalne kolesarje premagovati kilometre po zeleni Sloveniji, njihov boj z vzponi in spusti ter ravninami, hkrati pa bodo lahko občudovali izjemne helikopterske posnetke dih jemajočih razgledov.

Na Dirki Po Sloveniji bo nastopil tudi eden od glavnih slovenskih kolesarskih zvezdnikov Tadej Pogačar (UEA Emirates), aktualni zmagovalec prestižne Dirke po Franciji (Tour de France 2020).
Zelo zanimiva 3. Etapa bo potekala po Posavju s startom v Brežicah in ciljem v Krškem. Celotna trasa bo potekala po občini Brežice, občini Bistrica ob Sotli, občini Kozje, občini Sevnica, občini Kostanjevica na Krki in po občini Krško. Začetek 3. etape bo 11.6.2021 ob 11. uri v mestnem jedru Občine Brežice, zaključek pa je predviden ob 15. uri na Cesti 4. julija  – Hotel City Krško.

Celotno etapo si lahko ogledate na spodnjem linku: https://tourofslovenia.si/sl/etapa/3

Občina Brežice – Občina Bistrica ob Sotli – Občina Kozje – Občina Sevnica – Občina Kostanjevica na Krki – Občina Krško

Občina Krško v sodelovanju z javnimi zavodi, društvi in gospodarskimi družbami aktivno sodeluje pri izvedbi dirke ter vabi vse občane, da se ob trasi poklonijo našim kolesarjem, jih spodbujajo ob poti in jih pričakajo na cilju, ki bo potekal na Cesti 4. julija  – Hotel City ob 15.00 uri.
Vse skupaj naprošamo, da vse aktivnosti organiziramo tako, da bo najprej poskrbljeno za varnost in zdravje ter na način, da preprečimo morebitne nezaželene incidente ob sami dirki ter poskrbimo tudi za izvajanje navodil NIJZ v zvezi z epidemijo COVID-19.

Vira:
https://www.visitkrsko.com/novice/kolesarska-dirka-po-sloveniji
https://www.facebook.com/Visit-KR%C5%A0KO-495542747254370/?ref=pages_you_manage

Deli

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja