Javni razpis štipendije za študij v tujini

Člani strokovne komisije za štipendiranje so potrdili Javni razpis štipendij s področja kulture za študij v tujini za šolsko/študijsko leto 2021/2022, ki bo objavljen 3.9.2021 v Uradnem listu Republike Slovenije.

V četrtek 26.8.2021 je potekala konstitutivna seja strokovne komisije za štipendiranje, v katero so bili za mandatno obdobje petih let imenovani naslednji predstavniki občin – Anita Krajnc (Občina Kostanjevica na Krki), Vlasta Kuzmički (Občina Sevnica), Bernardka Zorko (Občina Krško), Dušan Berkovič (Občina Bistrica ob Sotli), Melita Simončič (Občina Radeče) in Patricia Čular (0bčina Brežice). Za predsednico komisije je bila ponovno izvoljena Patricia Čular, vodja oddelka za družbene dejavnosti, gospodarstvo, kmetijstvo in razvoj in v.d. direktorice občinske uprave na Občini Brežice.

Člani strokovne komisije so potrdili objavo Javnega razpisa štipendij s področja kulture, ki se sofinancira iz proračuna Občine Bistrica ob Sotli, Občine Brežice, Občine Kostanjevica na Krki, Občine Krško, Občine Radeče in Občine Sevnica. Razpis je namenjen posameznikom, ki študirajo v tujini na področjih glasbene, intermedijske, uprizoritvene in vizualne umetnosti, AV kulture in konservatorstva-restavratorstva kulturne dediščine. Potrdili so tudi pobudo RRA Posavje o poenoteni višini mesečnega štipendiranja med občinami.

Vsem imenovanim članom čestitamo, posameznike, ki se usposabljajo za poklice v umetnosti pa vabimo k prijavi na Javni razpis, ki bo objavljen na spletni strani www.rra-posavje.si, z rokom prijave do 15.10.2021. Letos lahko prvič na razpisu kandidirajo tudi posamezniki iz Občine Bistrica ob Sotli.

Deli

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja