Glasujte za naj prostovoljca/ko in prostovoljsko organizacijo občine Krško v letu 2020

Občina Krško je objavila javni natečaj za naziv »Naj prostovoljec« in »Naj prostovoljska organizacija leta 2020.

V kategoriji do 30 let sta dva predloga:

Naj prostovoljska organizacija:

  • Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Krško poleg pomoči ob požarih, naravnih in drugih nesrečah skrbi tudi za usposabljanje občanov za varstvo pred požari, usposablja mladino, skrbi za opremo in sredstva za gašenje in pomoč. Društvo, ki letos praznuje 150 let, vključuje 117 članic in članov.

Naj prostovoljka/prostovoljec do 30 let:

  • Sara Jurkas Omerzu je prostovoljka v Mladinskem centru Krško, aktivna predvsem na projektih in programih dela z ranljivimi skupinami mladih in otrok ter na področju mednarodnih programov v obliki mentorstev. Največ nalog opravlja v sklopu projekta Rast(išče) sreče, ki obsega delo v dnevnem centru ter mladinsko ulično delo.
  • Andraž Dostal je aktivni prostovoljec ZPM Krško, njegovo delo pa je najbolj opazno v okviru programa letovanj, kje je opravljal vloge plavalnega učitelja, vodje skupine in pomočnika pedagoškega vodje. Nepogrešljiv je tudi pri drugih projektih in programih ZPM Krško, kot so pustovanje, dan za spremembe, teden mobilnosti, delavnice v dnevnem centru…

Glasujete lahko do vključno 7. maja 2021.

Glasovnice najdete v zadnji številki Posavskega obzornika. Izpolnjene glasovnice pošljite na naslov Občina Krško, CKŽ 14, 8270 Krško, s pripisom “Prostovoljec leta 2020”, nakasneje do 7. maja.

Deli

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja