Ex terra Krško 2020 – javni razpis

KUD Liber v sodelovanju z Društvom keramikov in lončarjev Slovenije vabi kiparje, lončarje in druge ustvarjalce v glini k sodelovanju na tematski razstavi keramičnih skulptur Ex terra Krško 2020.

Razstavo bo posvečena 500 letnici rojstva Adama Bohoriča, našega domačina, rojenega okrog leta 1520 v okolici Brestanice, prvega slovničarja slovenskega jezika, protestantskega šolnika in se s tem dogodkom poklonili velikanu našega naroda.
Sočasno bo razstava v družbi otroške Ex terra Krško 2020.

Tema: VEZ
(vez; povezava; dvojina v naši slovnici kot plemenita ostalina razvoja slovenskega jezika – vez s kulturo prednikov; edinstvena v Evropi: midva, midve kot najdražja bližina; poreklo, ponos, identiteta, komunikacija, pogum, upanje, prihodnost,……)

Dela so lahko abstraktna ali figuralna, dovoljeno je kombiniranje keramike z drugimi materiali in vse keramične tehnike. Prijavljena dela morajo tematsko ustrezati naslovu in zadovoljiti visoke likovne in estetske kriterije.

Izbor in oceno bo opravila strokovna žirija, ki jo bo določilo Društvo keramikov in lončarjev Slovenije iz Ljubljane. Dela ne smejo biti starejša od enega leta in tudi ne že razstavljena.

Termin razstave: 17.10. – 21. 11. 2020

Nagrade in priznanja: Strokovna žirija bo na odprtju razstave v Krškem podelila glavno nagrado – GRAND PRIX 2020 avtorju najboljšega dela v višini 300 € in častna priznanja avtorjem, ki se bodo uvrstili v najožji izbor za glavno nagrado.

Razstavni prostor: Razstavo bomo umestili v odprt atrij Mencingerjeve hiše, in ne v običajni zaprt galerijski prostor. Dela bodo pod streho, prostor bo ponoči zaklenjen in zaščiten z alarmom. Dela v času razstave ne bodo zavarovana pri zavarovalnici.

Zagotavljamo pa vam, da bomo z njimi ravnali spoštljivo, odgovorno in v smislu dobrega gospodarja. Če ukrepi v zvezi s pandemijo korona virusa klasične razstave in druženja še ne bodo dopuščali, bomo način predstavitve izbranih del Ex terra Krško 2020 prilagodili razmeram.

Prijavnina: Za udeležbo na razstavi Ex terra Krško 2020 je potrebno plačati 25 € prijavnine ob oddaji izbranega dela pred postavitvijo razstave oz. pred fotografiranjem dela za katalog.

Prijave: Avtor lahko prijavi eno delo. Rok za prijavo je vključno 14. september 2020.

Do navedenega datuma pošljite izpolnjeno prijavnico in tri fotografije dela na nevtralnem ozadju. Delo naj bo prikazano z različnih zornih kotov. Fotografije naj imajo resolucijo najmanj 300 dpi.

Prijavnice pošljite na naslov kud.liber@gmail.com. Zadeva/Subject maila naj bo: Ex terra Krško. Na podlagi fotografij bo strokovna komisija izbrala dela za razstavo.

PRIJAVNICA

Oddaja in prevzem del:  Dela je potrebno dostaviti 26. ali 27. septembra 2020, v prostore KUD Liber Krško, Mencingerjeva hiša, Cesta krških žrtev 2, Krško. V kolikor delo pošljete po pošti, naj bo ustrezno zaščiteno, v primerni embalaži in pripravljeno za ponovno pakiranje in pošiljanje. Poškodovanih ali uničenih del ne bomo vključili na razstavo. Vsi stroški pošiljanja bremenijo avtorja. Avtorji dela prevzamejo neposredno po zaprtju razstave, to je dne 21.11.2020. Za ne prevzeta dela po navedenem  datumu organizator ne odgovarja.

Prijazno vabljeni k ustvarjanju
in sodelovanju!

KUD Liber

Deli

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja