Evropski teden mladih 2021

Z veseljem naznanjamo Evropski teden mladih 2021, ki bo potekal v tednu od 24. do 30. maja 2021.
V tem času bodo po vsej Evropi potekali različni dogodki in srečanja z osrednjim sporočilom letošnjega Evropskega tedna mladih, ki je »Prihodnost je v naših rokah.«

Temelje za prihodnost pa ustvarjamo tukaj in zdaj. Mladi imajo moč, da postavijo cilje in prispevajo k pobudam za izboljšanje svojega položaja in položaja drugih v prihodnosti. Namen letošnjega Evropskega tedna mladih je tudi promocija novih programov EU za mlade 2021–2027. Nova programa Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota mladim omogočata, da se bolj vključujejo v družbo, prispevajo k zelenim ciljem, se z boljšimi digitalnimi znanji soočijo s prihodnjimi izzivi ter postanejo bolj vključujoči in odprti za raznolikost.

Kaj je Evropski teden mladih (ETM)?

Evropski tedni mladih, ki od leta 2003 potekajo vsaki dve leti, predstavljajo priložnost za predstavitev številnih priložnosti, ki jih Evropska unija ponuja mladim, razprave o temah, aktualnih za mlade in mladinski sektor, ter predstavitev zgodb o uspehih.

Aktivnosti, ki jih organiziramo nacionalne agencije programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota ter Evropska komisija v sodelovanju z mladimi, udeleženci projektov sprejetih v oba programa, mladinskimi organizacijami in oblikovalci politik, v tem času potekajo na evropski, nacionalnih in lokalnih ravneh po vsej Evropi.

Vir: MOVIT

Deli

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja