Umetniška delavnica za slepe in slabovidne

Zavod RAJART, skupaj z Rajkom Požarjem, vabi na abstraktno umetniške delavnice s slepimi in slabovidnimi mladimi osebami. Delavnice bodo potekale 29.5.2021, od 10.00 do 13.00, v Mladinskem centru Brežice. Prijave bodo potekale v mesecu maju na spletni strani Mladinskega centra Brežice.
Pri delavnicah bodo udeleženci osvojili kako priti do zgodbe preko abstraktnega slikanja, ter kako ustvariti otipljivo sliko (kar bo potekalo skozi praktični del slikanja s prstno barvo in peskom). Slikanje na abstrakten način s teksturo peska, je način slikanja, pri katerem lahko umetnost približamo tudi tistim, ki je ne morejo doživeti skozi vid, lahko pa jo doživijo skozi dotik. Sam pesek je naravni gradnik, ki skozi prste umetnika prenaša energijo na platno in ta naprej do sočloveka. Ob zaključku programa bomo izdelke in zgodbe predstavili z razstavo.
Rajko Požar je abstraktni umetnik. V teh letih je organiziral več razstav doma in po svetu (Hong Kong, Filipini, Indija, Praga, Amsterdam, London, Moskva, Ljubljana, Portorož, Krško). Sam si prizadeva za humanitarnost, rad bi umetnost približal vsem ljudem, saj se človek skozi umetnost identificira, izrazi, odpre širšo perspektivo, hkrati pa umetnost vpliva na počutje in našo energijo.
Njegovo delo temelji na izražanju otipljivega pomena abstraktnega dela. Posledično pa delo privlači tako vidne, slabovidne in ljudi ki ne vidijo, kateri se lahko dotaknejo abstraktnih slik in jih doživijo na svojevrsten način, zaradi svoje strukture.

Datum

Maj 29 2021
Expired!

Ura

10:00 - 13:00

Lokacija

Mladinski center Brežice

Organizator

MC Brežice

Všečkajte nas na FB

Prihajajoči dogodki

avgust 2022
No event found!
Load More

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja