MVP – Mladi v praksi

Na javnem razpisu »Krepitev kompetenc mladih skozi aktivno državljanstvo za večjo zaposljivost« je bil projekt »MVP – Mladi v praksi« izbran za sofinanciranje.

Z javnim razpisom se zagotavlja trajno vključevanje mladih na trg dela s pomočjo inovativnih pristopov, s katerimi se bodo krepile splošne in specifične kompetence mladih za njihovo večjo zaposljivost, kot tudi aktivno državljanstvo. Spodbuja se inovativne oblike mladinskega dela pri reševanju problematike brezposelnosti mladih, ki bodo imele tudi širše učinke na področje mladinskega dela in mladinske politike.

Za sofinanciranje je odobrenih 10 projektov v skupni višini 2.008.739,23 EUR, od tega 834.187,96 EUR v vzhodni kohezijski regiji in 1.174.551,27 EUR v zahodni kohezijski regiji. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Med tremi izbranimi projekti vzhodne kohezijske regije je tudi projekt »MVP – Mladi v praksi«, v vrednosti 178.000 EUR, ki ga bo izvajal prijavitelj Mladinski center Krško skupaj s konzorcijskima partnerjema Celjskim mladinskim centrom in Mladinskim centrom BIT iz Črnomlja.

Namen projekta »MVP – Mladi v praksi« je mlade opolnomočiti, da postanejo najboljše verzije samih sebe. Preko osebnega stika z delodajalci, mreženja ter inovativnih vsebin in pristopov bodo udeleženci usposabljanj spoznavali sebe in svoje kompetence ter se opremili z znanji za učinkovito nastopanje na trgu dela s ciljem zaposliti se. Sodelovanje na okroglih mizah z odločevalci pa jim bo omogočilo aktivno participacijo in sooblikovanje ukrepov za mlade ter sodelovanje pri razvoju širše skupnosti.

V košarki pomeni kratica MVP (angl. most valuable player) košarkarja, ki je najbolj koristil svoji ekipi. Zato ni naključje, da je kratica projekta Mladi v praksi prav MVP, skozi projektne aktivnosti želimo namreč mlade usposobiti, da postanejo najboljša verzija samega sebe.

Cilj projekta »MVP – Mladi v  praksi« je, da v obdobju izvajanja projekta, od 1. 2. 2020 do 15. 9. 2021,  vključimo v usposabljanje z inovativnimi vsebinami 40 mladih, ki so na dan vključitve v projekt stari od 15 do vključno 29 let in niso zaposleni ter prihajajo iz statističnih regij: Savinjska, Posavska in Jugovzhodna Slovenija.

Preko inovativnih pristopov in delavnic želimo mladim okrepiti kompetence in dodati nova znanja, ob koncu projekta pa se bo najmanj 65% udeležencev projekta oz. 26 oseb tudi zaposlilo. Vse udeležence projekta nameravamo vključiti v platformo beleženja kompetenc pridobljenih skozi prostovoljsko delo in v praktični preizkus preko prostovoljnega mladinskega dela. Preko organizacije okroglih miz z odločevalci pa vključiti vse udeležence projekta tudi v aktivno podajanje pobud za spremembe ukrepov za zaposlovanje mladih.

INFO: snezana.covic@mc-krsko.si ali 051 224 105 (Snežana) ali tanja.brate@mc-krsko.si (Tanja)

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Povezava: www.eu-skladi.si

Datum

Mar 15 - 19 2021
Expired!

Ura

09:00 - 15:00

Lokacija

Mladinski center Krško
Cesta krških žrtev 105, Krško

Organizator

MC Krško, Celjski MC in MC BIT Črnomelj

Všečkajte nas na FB

Prihajajoči dogodki

avgust 2022
No event found!
Load More

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja