Delavnica moč: Raziskovanje spola in (družbene) moči z umetnostjo

Društvo Mesto žensk vabi mlade med 18. in 30. letom starosti na delavnico MOČ: Raziskovanje spola in (družbene) moči z umetnostjo!

Spolna neenakost še vedno močno vpliva na družbeno porazdelitev moči. Kako je spol povezan z močjo? Kdo danes doživlja diskriminacijo ali celo zatiranje zaradi svoje spolne identitetej in kaj lahko naredimo, da bi bolje razumeli in občutili položaj ljudi, ki odstopajo od prevladujočih predstav o moškosti in ženskosti? Kako lahko izkažemo solidarnost z njimi in neheteroseksualnimi ljudmi ter se skupaj zoperstavimo spolni diskriminaciji in zatiranju? Kako naj združimo svoje sile in okrepimo svojo moč?

Na delavnicah, ki jih bosta vodili umetnostna zgodovinarka Tanja Mastnak in umetnostna pedagoginja Sara Šabec, bomo z raziskovanjem vizualnih umetniških del razmišljale/i o spolih in razmerjih moči med njimi ter razvijale/i veščine za naslavljanje neenakosti spolov. Udeleženci boste v varnem okolju imeli priložnost spregovoriti in razpravljati o svojih izkušnjah spolne diskriminacije in zatiranja. Mesto žensk bo na podlagi skupnih debat in dognanj oblikovalo učna gradiva.

Celodnevni delavnici bosta potekali 10. in 11. aprila 2021 v Športni dvorani Tabor v Ljubljani. Pogoj za udeležbo je znanje slovenskega jezika. Vsem sodelujočim  bodo povrnjeni potni stroški, poskrbljeno bo tudi za prenočišče in hrano.  Poleg tega vam bo omogočen brezplačen vstop na vse dogodke letošnjega, 27. Mednarodnega festivala sodobnih umetnosti Mesto žensk.

Prijave zbiramo do 28. februarja 2021, število mest je omejeno!

Povezava do prijav.

Za dodatne informacije pišite na sara.sabec@cityofwomen.org

Deli

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja