Delavnica: Kakšen vonj ima prihodnost?

Zavod Kersnikova vabi na izkustveno delavnico, kjer boste raziskali okolico stavbe in poiskali material, za katerega menite, da bo oddajal vonj, ki bo ostal za nami, ljudmi, v prihodnosti čez 150 let. Delavnica bo 23. 3. 2022, med 17.00 in 20.00 v laboratoriju Rampa in je namenjena tako študentom kot tudi učiteljem, ki jih zanima raziskovalno učenje.

Skupaj boste nabrali materiale in po enostavnem postopku destilacije pridobili njihov vonj. Več vonjev boste nato namešali v vonj prihodnosti.

Če imate že sedaj kakšno idejo, kaj bo ostalo v prihodnosti (npr. plastika, stara oblačila, prehranski dodatki…) lahko izbrano sestavino prinesete s sabo na delavnico in skupaj boste ugotovili kakšen vonj ima.

Udeleženke_ce delavnice vabijo, da svoje vonjave prinesejo na Kulturni bazar, ki bo 31. marca v Cankarjevem domu, kjer jih bodo umestili na veliko mapo Slovenije ter dopisali svojo izkušnjo. Iz tega bi skupaj ustvarili artefakt v obliki miselnega vzorca o izvedeni aktivnosti ter o njihovi izkušnji raziskovalnega učenja kot obliki izobraževanja. Prav tako bi z udeleženci v sklopu okrogle mize želeli sodelovati v diskusiji o raziskovalnem učenju in možnostih povezave s formalnim načinom izobraževanja.

Na delavnico se lahko prijavite na info@rampalab.org.

Več informacij najdete tukaj.

Deli

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja