Delavnica »Kaj pa tebe zanima o LGBTI+? : pogosta vprašanja in manj pogosti odgovori«.

Vabljeni na spletno delavnico za mlade od 14 do 18 leta »Kaj pa tebe zanima o LGBTI+? : pogosta vprašanja in manj pogosti odgovori«.
Delavnica se bo odvijala jutri, 18.5.2021, od 16. do 18.30. ure, na ZOOMU.

S skupnimi močmi in v varnem okolju bomo predebatirali kaj je primerno, kaj nima smisla in kaj je nujno potrebno.
V zahvalo pa vam ob zaključku pošljemo tudi USB ključek.

Delavnica je ena od zaključnih faz 2-letnega evropskega projekta ”Otroštvo in raznolikost”, v katerem sodeluje Fakulteta za socialno delo.
Njen namen je omogočiti mladim izražanje lastnih mnenj, vprašanj, odgovorov, kot tudi predlogov, ki bodo ključnega pomena pri oblikovanju vključujočih smernic in orodij za izobraževanje strokovnjakov na področjih šolstva, zdravstva, medijev, javnega prostora in družine.

Za delavnico so primerni čisto vsi. Tako tisti, ki poznajo kratico LGBTI+, tisti, ki je ne, kot tudi tisti, ki pogrešajo kakšno dodatno črko ali dve. Če vas zanimajo odgovori na vprašanja kot npr.
”Moj prijatelj je gej. Ali je zatreskan vame?”
”V garderobi se mi zgodi, da me privlačijo ljudje istega spola.”
“Sem lezbijka/gej/biseksualen_a? ”
”Kaj lahko storim, če so nekateri sošolci zelo negativno nastrojeni do moje sošolke, ki je lezbijka?”, je ta delavnica pravi naslov za vas.

Delavnico za mlade bo vodil Andrej Poglajen, magister socialnega dela in pomočnik raziskovalec na projektu Diversity and Childhood, ki je redno zaposlen na URI – Soča.
Tekom študija se je še posebej zanimal za delo z mladimi, kjer je kot prostovoljec pridobival znanje in izkušnje pri vodenju izobraževalnih delavnic, taborov in podpornih skupin.
Svojo prakso je nadgradil z  raziskovanjem LGBTI+ tem v svoji diplomski in magistrski nalogi, kjer je raziskoval vpliv razkritja spolne usmerjenosti in duševno zdravje biseksualnih oseb.

Število mest je omejeno, prijave sprejemamo na: https://forms.gle/XW77xbo5Ho8ZZZUw6

Dodatna vprašanja lahko posredujete na naslov: andrejpoglajen@gmail.com

 

Deli

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja