CNVOS je objavil vse nujne informacije za čas koronavirusa

Zaradi trenutno sprejetih ukrepov v državi in razglašene pandemije je nevladnim organizacijam onemogočena ali otežena izvedba dogovorjenih projektov in programov, ki so financirani s strani države, oddajanje letnega poročila in davčnega obračuna.  

CNVOS je zbral vse nujne informacije v zvezi z ukrepi, navodili in podal smernice, ki jih je smiselno upoštevati pri nadaljnjem izvajanju mladinskega dela in dejavnosti nevladnih organizacij. 

Smernice, kako izvajati projekte v času koronavirusa, lahko najdete tukaj 

Marsikatera nevladna organizacija se v trenutnih razmerah sooča s prekinitvijo izvajanja svojih aktivnosti. Kako odrediti drugo delo in kakšne so smernice za delo na domu v času koronavirusa, lahko najdete tukaj 

Novice, o sprejemu letnih poročil društev zaradi izrednih razmer zbirajo in posodabljajo tukaj. Parlament je sicer sprejel podaljšanje roka oddaje letnih poročil vsaj do 31. 5. 2020.  

Parlament pa je tudi potrdil podaljšanje roka za oddajo davčnega obračuna in sicer do 31. 5. 2020. Če epidemija ne bo preklicana do 15. 5. 2020, o čemer bo odločalo ministrstvo za zdravje, pa se rok dodatno podaljša za 30 dni, torej do 30. 6. 2020. Vse o oddaji davčnega obračuna lahko najdete tukaj. Glede na aktualne ukrepe bodo seznam posodabljali.  

V zadnjem tednu je bilo zaradi epidemije sprejetih kar nekaj interventnih ukrepov, pomembnih tudi za nevladne organizacije. CNVOS je za boljšo preglednost objavil sprejete ukrepe, ki vplivajo na delovanje nevladnih organizacij, in njihove podlage. Novico lahko najdete tukaj.

Na splošno o interventnih (ekonomskih) ukrepih za nevladne organizacije pa lahko preberete tukaj 

Deli

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja