Brezplačne delavnice za mlade o globalnem učenju in debatiranju

Platforma SLOGA v sodelovanju z Zavodom Za in proti ter Inštitutom za Afriške študije v sklopu projekta #ClimateOfChange ponuja brezplačne delavnice, namenjene mladim v starosti od 19 do 25 let.

Namenjene so študentkam in študentom vseh smeri, mladim v organizacijah, študentskih klubih in mladinskih centrih (potekajo lahko tudi v sklopu predavanj).

Na delavnicah se boste seznanili s temami globalnega učenja in pridobili temeljne veščine argumentirane diskusije.

Na brezplačne delavnice se prijavite na info@zainproti.si, o trajanju in načinu izvedbe pa se dogovorite individualno.

Za vse, ki bi se želeli nato preizkusiti v pravi debati, bodo organizirali debatni turnir, ki bo potekal 19. oziroma 20. junija.

23. junija bodo organizirali finalno debato, ki bo potekala v živo (v skladu z navodili in ukrepi za preprečitev okužb s Covid-19). Tekmovanja se udeležijo ekipe s tremi tekmovalci, potekalo pa bo v slovenskem jeziku.

Najboljša ekipa bo novembra 2021 odpotovala v Bruselj in se udeležila vseevropskega tekmovanja, na katerem bodo sodelovali mladi iz 13 držav Evropske unije.

V okviru večdnevnega obiska se bodo ekipe mednarodno pomešale in tekmovale. Tekmovanje bo potekalo v angleškem jeziku in Exponi formatu, za tekmovalce pa bodo predhodno organizirali dodatno izobraževanje o formatu.

Vir: LMIT

Deli

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja