Body Says No & Haiku Garden – @MC Krško

Sobota, 20. april 2019 ob 21:00

BODY SAYS NO (Krško, Sežana Bistrica ob Sotli)
Skupina Body Says No nastane leta 2016 v Ljubljani v postavi Enej Mavsar (vokal, kitara), Blaž Kocina (bobni) in Jošt Drašler (bas). V začetku leta 2018 začnejo s studijskim delom in odigrajo svoj prvi koncert v Trstu. Jeseni 2018 se jim pridruži še Martin Ukmar na kitari in klaviaturah.

Body Says No so decembra 2018 objavili prvi EP z naslovom 3 songs s pomočjo Robija Bulešiča v kočevskem studiu BearTracks. Celotna izdaja je na voljo v digitalni obliki na platformi Bandcamp. Za uvodno skladbo Hatch pa predstavljajo svoj prvi videospot, ki ga je posnel Matej Čebulec.

Body Says No izvaja avtorsko glasbo s teksti v angleščini, ki jo napajajo podtalni žanri rock glasbe (noise rock, post-punk, americana, stoner rock…). Člani bendov delujejo, ali pa so delovali, v zasedbah Karmakoma, Low peak Charlie, Tovariš Strmoglavljen, Zmajev rep, Akami, Suzi Soprano, MeduzaleM, theLIFT in prihajajo iz Krškega, Sežane in Bistrice ob Sotli.

Video “Hatch”: https://youtu.be/1Vw5yZsILnU
https://www.youtube.com/watch?v=Xl9-VEGDu3o
EP “3 songs”: https://bodysaysno.bandcamp.com/releases

HAIKU GARDEN (Ljubljana)
Haiku Garden je ljubljanski shoegaze/neopsihedelični bend, ki je nedavno izdal svojo prvo dolgometražno ploščo z naslovom ‘Where If Not Now’, ki je izšla 25. oktobra pri KAPA Records. Igrajo glasno in hrupno kitarsko glasbo s primesmi popa, v živo jih podprejo tudi sanjave vizualije.

Leta 2016 so izdali EP ‘Waver’, z njim pa napadli odre doma in v tujini. Igrali so podolgem in počez: Avstrija, Češka, Srbija, Hrvaška, Poljska itd., med drugim nastopili tudi na festivalih v Moskvi in v Liverpoolu. Kino Šiška so ogrevali za velika imena, kot so SUUNS in The Jesus & Mary Chain. Njihov štiklc ‘Rosetta’ iz EP-ja je bil celo izbran kot Song of the day na radiu KEXP iz Seattla.

Sedaj prihajajo oboroženi z novim albumom. Ta je bil deležen številnih odličnih recenzij doma in v tujini. Med drugim je bil denimo v reviji Mladina izbran za domačo ploščo leta, na portalu Muzika.hr pa je pristal na drugem mestu najboljših albumov iz ex-yu regije.

Facebook: www.facebook.com/HaikuGardenBand/
Catch My Breath (novi spot):https://www.youtube.com/watch?v=tXY0Qhf0Hgw
What Lies Within (novi spot):https://www.youtube.com/watch?v=AcEyZaBtRKM
Rosetta: https://youtu.be/j2UkDyPDFls
Radio Študent session: https://www.youtube.com/watch?v=K8y8oh-VVj4

Deli

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja