Aktivnosti Rastimo skupaj in Europe Goes Local v letu 2021

Na Mladinskem svetu Slovenije smo v letu 2021 v okviru projektov Rastimo skupaj in Europe Goes Local izvedli 6 dogodkov v sodelovanju z lokalnimi mladinskimi organizacijami ter 11 delavnic posvetovanja med mladimi in občinamipredstavitev dobre prakse participativnega proračuna za občine ter svetovanje za platformo za zaposlovanje mladih.

Največ delavnic je potekalo na teme priprave strategije za mladino, pridobivanja potreb in pobud za področje mladine, komuniciranja med mladimi in občino, urejanja prostorov za mlade in mladinske organizacije, priprave razpisov za financiranje mladinskih organizacij.

Rastimo skupaj je projekt Urada RS za mladino ter Mladinskega sveta Slovenije (MSS), ki poteka letos že sedmo leto zapored in je namenjen razvoju mladinskih politik in mladinskega dela na lokalni ravni.

Europe Goes Local je projekt strateškega partnerstva, ki ga v Sloveniji izvajajo Nacionalna agencija programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota – Movit, Urad RS za mladino, Mladinski svet Slovenije, Mladinska mreža MaMa, Mestna občina Ljubljana, Mestna občina Novo mesto in Občina Brežice. V Sloveniji je projekt namenjen podpori za občine na področju razvoja mladinskih politik in mladinskega dela na lokalni ravni.

Več informacij na https://mss.si/novice/aktivnosti_rastimo_skupaj_in_europe_goes_local_v_letu_2021/

Deli

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja