Agencija EU za temeljne pravice vabi k prijavam v pripravniški program

Agencija EU za temeljne pravice vabi k prijavam v pripravniški program 2021-2022. Objavljeni so trije razpisi, in sicer za splošen program pripravništvapripravništvo za Rome ter pripravništvo za osebe z invalidnostmi.

Razpis za splošen program pripravništva je na voljo diplomantom, ki so zaključili vsaj prvo stopnjo visokošolskega tečaja (tj. Univerzitetno izobrazbo) in do končnega roka za prijavo pridobili celotno diplomo ali enakovredno izobrazbo.

Pripravništvo za Rome je na voljo kandidatom romskega porekla, ki so končali bodisi višješolsko izobrazbo, ki je potrjena z diplomo (npr. Univerzitetno izobrazbo ali enakovredno izobrazbo) bodisi srednjo izobrazbo, potrjeno z diplomo in poklicnimi izkušnjami najmanj dveh let, ki ustrezajo delu enote, za katero se prijavljajo.

Pripravništvo za osebe z invalidnostmi je na voljo diplomantom s priznano invalidnostjo, ki so zaključili vsaj prvo stopnjo visokošolskega tečaja (tj. Univerzitetno izobrazbo) in do končnega roka za prijavo pridobili celotno diplomo ali enakovredno diplomo.

Prijave v vse tri programe so odprte do 28. maja 2021.

O razpisih lahko preberete tukaj.

 

Vir: LMIT

Deli

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja