5. MEDNARODNI OTROŠKI PEVSKI FESTIVAL BREŽICE

Po lanskoletni pavzi nam je letos navkljub še vedno nepredvidljivem obdobju, uspelo postaviti na noge 5. Mednarodni otroški pevski festival Brežice, ki se bo odvil med 27. in 29. avgustom.

Društvo za razvoj in ohranjanje glasbe Brežice in podjetje Partitura d.o.o. s pomočjo občine Brežice, ZPTM Brežice in Posavskim muzejem Brežice, letos že peto leto zapored prirejamo Mednarodni otroški pevski festival Brežice.

Organizatorji smo se lotili priprave projekta s srcem in ljubeznijo do glasbe ter mladih talentov. Skupna in edina želja nam je, da jim omogočimo najboljše možne pogoje, da se lahko predstavijo na najboljši možen način in tako živijo svoje sanje.

Festival smo poimenovali po kraju Brežice, saj želimo ponesti ime slovenskega kraja med narode vseh udeležencev festivala iz tujih držav kot mesto, ki zna ceniti otroški pevski talent in kulturo petja tako, da omogoča vsem otrokom enako možnost predstavitve. Festival je namreč za prijavitelje v celoti brezplačen, torej staršem ne zaračunava nobenih prijavnin. Do sedaj so se festivala udeležili tudi pevci in pevke iz Bolgarije, Srbije, Rusija, Črne gore, Bosne in Hercegovine, sosednje Hrvaške ter Slovenije. Letos pa poleg že omenjenih držav pričakujemo še pevce iz Avstrije.

Pevci so razdeljeni v tri starostne skupine: najmlajši od 6 do 9 let, srednji od 10 do 13 let in najstarejši od 14 do 17 let. Vsi pojejo v živo, ob naprej posnetih glasbenih spremljavah. Pevci najstarejše kategorije pa se bodo lahko predstavili s svojo avtorsko pesmijo. Producentska ekipa festivala je namreč na podlagi izkušenj iz preteklih let ugotovila, da so v tem obdobju pevci že dovolj zreli, imajo že močno razvito svojo lastno interpretacijo in dovolj izoblikovan glasbeni okus, da lahko naredijo korak višje v svoji pevski karieri.

Prva dva polfinalna večera z začetkom ob 18. uri bosta potekala v dvorani Mladinskega centra Brežice, finalni večer pa bo potekal v nedeljo 29. avgusta ob 19. uri na čarobnem dvorišču brežiškega gradu.

Vstopnina 5 EUR / osebo.

* Obiskovalci festivala morajo izpolnjevati pogoj PCT ter upoštevati navodila za preprečevanje širjenja okužb z virusom Covid.

Deli

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja